Blog 1 -

Wat Is Linkbuilding In 2022? Uitleg, Tips & 109 Strategieën - Linkbuilder

Published May 04, 22
4 min read

Linkbuilder gezocht?

Om uw bedrijf zichtbaar te maken in zoekmachines en bezoekers naar uw website te trekken, heeft u "backlinks" nodig, of gewoon "links". Een backlink wordt gecreëerd wanneer een website linkt naar een andere site.  Het doel is om sites van hoge kwaliteit aan te moedigen terug te linken naar uw pagina om uw geloofwaardigheid op te bouwen bij zoekmachines en bovenaan de Search Engine Results Pages (SERPs) te komen.

WAT DOET EEN LINK BUILDER?

Een linkbuilder  zorgt voor relevante backlinks op relevante websites. Vroeger, toen SEO nog in de kinderschoenen stond, viel de verantwoordelijkheid van on- en off-page optimalisatie, zoals linkbuilding, onder de jurisdictie van een "algemene" SEO specialist. Echter, naarmate de tijd verstreek, en SEO complexer en veeleisender werd, vertakte bepaalde verantwoordelijkheden zich naar meer specifieke beroepen. Aldus, de geboorte van de Link Builders. Een link builder richt zich op het promoten van de content en andere pagina's van hun klant bij andere relevante websites, totdat zij op hun content weer naar jou linken. Er zijn tal van manieren om dit te doen - blog outreach, actief worden op forums, sociale media betrokkenheid, om er een paar te noemen.

EEN LINK BUILDER TAAKOMSCHRIJVING OMVAT:

  • Het onderzoeken van potentiële websites en mensen voor outreach
  • Het uitvoeren van een content audit om linkbare potentiëlen te identificeren
  • Het uitvoeren van keyword onderzoek en het identificeren van de beste keywords voor SEO-geoptimaliseerde content projecten
  • Het monitoren en promoten van blog posts en andere content die gebruikt kan worden voor backlink doeleinden
  • Samenwerken met copywriters en webdevelopers in continue monitoring en verbetering van content en website architectuur voor een betere SERP ranking
  • Consistent monitoren en verzekeren van het gezonde backlink profiel van de website van de klant
  • Gebruik van online tools om bedrijfsvermeldingen in te dienen
  • Het uitvoeren van concurrentie onderzoek te analyseren en te controleren hun backlink en reclame link strategieën
  • Bijhouden van outreach inspanningen via sociale media, forums, e-mail, en andere communicatiekanalen gebruikt
 

Linkbuilding: Do's En Don'ts Vanuit De Praktijk - Linkbuilder

Social media kan dus voornamelijk werken om de o zo belangrijke sneeuwbal versneld aan het rollen te krijgen. Google (en Bing) heeft een week of 2 geleden duidelijk laten verstaan dat ze ergens meetellen - Hoe Werkt Linkbuilding En Waarom Is Het Belangrijk? - Linkbuilder. Of ze zo belangrijk zijn dat ze daadwerkelijk voor verschuivingen in de SERPS kunnen zorgen is een andere vraag maar ik zie het eerder als een ideale manier om indirect aan linkbuilding te doen want A vertelt het aan B, B aan C, C aan D, etc en daar komen altijd wel linkjes uit voort.Links vanuit Twitter worden gewoon geteld, net als er ongetwijfeld gekeken wordt naar Facebook likes - Linkbuilden - Bouwen Aan Een Hoogwaardig Backlinkprofiel - Linkbuilder. Het werkt ook twee kanten op: als je een hoop niet sociale links er bij krijgt in een bepaalde periode, maar er wordt niet over je gepraat op de sociale media, dan is de kans dat je de boel aan het bedonderen bent natuurlijk enorm groot - Linkbuilding Uitbesteden? Versla Je Concurrent In No Time! - Linkbuilder.

Voor de rest maakt het niet zo heel veel uit, zolang het maar met mate is - Linkbuilding Uitbesteden - De #1 Linkbuilder - Linkbuilder. Maar dat geldt overigens overal voor – als je linkprofiel voor 80% uit footerlinks op Poolse websites bestaat, gaat er ook bij Google ooit wel een lampje branden. Linkbuilding In 2022: Werkt Het Nog? - Linkbuilder. Bestaan die dan? Zolang ze niet van sites komen die Google niet nauw aan het hart ligt (spam, porn, etc) en of ze niet uit een linknetwerk komen bestaan er voor mij geen slechte links.Maar er zijn zeker links waarmee je een site volledig kunt torpederen. Het schrijven van artikel om daarmee links te vergaren is een prima middel om links vanuit een relevante context te krijgen. Overal waar deze context zo relevant en autoritair mogelijk is, kun je dit toepassen. Dat is zo op je eigen site, maar meestal met name buiten je site - Linkbuilding Uitbesteden Voor Professionals Bij - Linkbuilder (Backlinks kopen Nederland).

De strategie hoort dus zeker in de toolbox van een linkbuilder. Die methode werkte natuurlijk goed, totdat het gemaximaliseerd is, zoals bijv. in Duitsland, de UK of de US, dan gaat de waarde er via article directories er flink op achteruit. Doe je het handmatig en schrijf je telkens custom artikelen, dan functioneert het prima.

De waarde van artikelwebsites (waarvan er in NL/ BE niet eens zoveel zijn) is relatief beperkt, maar in vrijwel iedere niche zijn er voldoende manieren om gastcontent gepubliceerd te krijgen (Hoe Werkt Linkbuilding En Waarom Is Het Belangrijk? - Linkbuilder). Ik maak wel een verschil tussen artikel marketing en gastbloggen/schrijven. Linkbuilding Uitbesteden - De #1 Linkbuilder - Linkbuilder. Ja je haalt waarschijnlijk je ‘perfecte linkje’ binnen maar belangrijker nog, je zet jezelf op de kaart bij mensen die je nog niet kenden.Post datzelfde artikel op een andere site (die ook zijn eigen publiek heeft) en je vist plotseling in een nieuwe vijver. Linkbuilding Bureau - Wat, Waarom En Hoe? - Seo For You - Linkbuilder. Ja de links zullen naar die andere site gaan maar je hebt nu wel x aantal mensen die je plotseling kennen en gaan volgen. En vroeg of laat linken die ook wel naar je of kan je er nog andere zaken mee uit de kast mee halen (partnerships, meer gastartikels, etc) - Linkbuilding: Zó Doe Je Dat Succesvol! - Linkbuilder.

Linkbuilding Uitbesteden? Domineer De Zoekmachines In 2022! - Linkbuilder

Het kan een onderdeel zijn van een link building campagne, het behoort niet tot mijn “pakket” van methodes die ik zou gebruiken. Denk ‘out of the box’ en zie alle kansen. Een greep uit de mogelijkheden: vraag links bij je leveranciers, laat de klanten/community content schrijven op zowel jouw site als anderen sites, vraag om reviews bij relevante branche organisaties/sites, ga met je doelgroep in dialoog op forums/blogs/twitter/facebook/etc., organiseer tupperware-achtige kinderkleding parties en laat die mensen zich hieromtrent verzamelen in een facebook groep/blog/community/etc. Linkbuilding: Hoe Werkt Het En Wat Zijn De Voordelen In 2022? - Linkbuilder.

Wat is Link Building?

Linkbuilding is de praktijk van het bouwen van one-way hyperlinks (ook bekend als "backlinks") naar een website met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Veel voorkomende link building strategieën zijn content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations. Waarom zijn links zo belangrijk? Om dat te begrijpen, moet je in je Delorean springen en teruggaan naar de pre-Google dagen van het internet. In die tijd waren zoekmachines zoals Yahoo! en Alta Vista de dominante spelers. En zij rangschikten hun zoekresultaten 100% op basis van de inhoud van een webpagina. Hun nu beroemde PageRank Algoritme veranderde het spel. In plaats van alleen de inhoud van een pagina te analyseren, keek Google naar het aantal mensen dat naar die pagina linkte.

Neem contact op

Meer info over linkbuilding ontvangen bel ons +32 495/21 45 83. Bekijk hier onze Tier linkbuilding paketten.

Hoe vind je links van hoge kwaliteit?

Voordat we in de stap-voor-stap linkbuilding strategieën duiken, is het belangrijk om te weten wat een goede (of slechte) link maakt. Op die manier kunt u zich richten op het bouwen van links die daadwerkelijk uw Google rankings zullen verbeteren. Met dat, hier is hoe je links kunt identificeren die echt de moeite waard zijn om te bouwen: Autoriteit van de pagina is de pagina die naar jou linkt een PageRank krachtpatser? Zo ja, dan zal die link een GROTE impact hebben op je rankings. In feite, na jaren van testen, heb ik ontdekt dat de autoriteit van de pagina die naar u linkt meer uitmaakt dan enige andere factor. Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina's meer autoriteit (ook wel bekend als PageRank) doorgeven aan je site. Effect van pagina's met een hoge autoriteit: (Opmerking: Hoewel Google PageRank informatie niet openbaar maakt, gebruiken ze het nog steeds als de basis van hun algoritme). U kunt gemakkelijk een proxy-indicator van PageRank ("PageRating") controleren met Semrush. Plaats gewoon een URL in Semrush en controleer de "Page Authority Score":

SEO technieken  - Pagina autoriteit score De kwaliteit van een link wordt ook bepaald door de autoriteit van een domein over de hele site.

In het algemeen zal een link van een site als NYTimes.com een VEEL grotere impact hebben dan een link van een blogger zonder naam. Hoewel deze links moeilijk te krijgen zijn, zijn ze zeker de moeite waard. Nogmaals, Semrush komt hier van pas. Voer een site root URL in de tool en controleer de "Autoriteit Score". Semrush - Domein autoriteit score Relevantie van de site Als het op links aankomt, is de autoriteit van een site belangrijk. Maar de relevantie van die site is ook belangrijk. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een website hebt over het Paleo Dieet. En je krijgt een link van een gezaghebbende site... over eenwielers. Zal die link nog steeds tellen? Volgens een interview van een ex-Googler, niet echt. Volgens die Google ingenieur: "...een link krijgen van een pagina met een hoge PageRank was vroeger altijd waardevol, tegenwoordig gaat het meer om de relevantie van het thema van de site ten opzichte van de jouwe, relevantie is de nieuwe PageRank." In het algemeen wil je links krijgen van sites met autoriteit...specifiek, sites met autoriteit die nauw gerelateerd zijn aan jouw site.

Navigation

Home

Latest Posts

Keuring Mobilhome

Published Mar 06, 23
3 min read

Auto Verkopen Voor Export Documenten

Published Feb 28, 23
10 min read

Mobilhome Port Manech

Published Feb 27, 23
2 min read