Blog 1 -
 Lage Waarde Schildklier  thumbnail

Lage Waarde Schildklier

Published Sep 18, 23
9 min read

Normale Waarden Schildklier

Ik zou je aanraden het eens te laten onderzoeken. Groetjes, Marensa Bianca, 05-06-2013Ik ben jaren geleden geholpen aan een struma, heb zowat 3 maanden in het ziekenhuis gelegen, de 2e keer ben ik weer aan mijn schildklier geholpen, werkte te snel. Ik gebruik nu thyrax 2. tabletten, nu ben ik in korte tijd heel veel af gevallen, na onderzoek internist, moet ik een tablet meer innemen, mijn gewicht blijft constant nu op 60 kilo.Ook heb ik last van mijn darmen en maag, door die verhoging van de medicatie vraag ik me af of mijn schildklier niet sneller is gaan werken, ik slik nu 18 jaar thyrax. Volgens de internist kan ik nog wel een tablet er bij hebben. Reactie infoteur, 09-06-2013Hoi Bianca,het kan zijn dat je te heftig reageert op de medicijnen, waardoor je nieuwe klachten ontwikkelt.

Hartkloppingen zijn vaak een bijwerking van medicijnen, maar het kan ook volledig los staan van je medicatie. Je kunt hartkloppingen krijgen door stress en spanningen, door hartritmestoornis en bijvoorbeeld zuurstoftekort. Betreft de pijn aan je maag en darmen is hetzelfde verhaal. Het kan een bijwerking zijn, maar ook een op zichzelf staand probleem dat verder onderzocht moet worden.

Er zat een schildklier van 175 gram bleek achteraf. Mijn hals was enorm. Maar sinds die 5e oktober is mijn stem echt donker, klinkt schor, er is net of er iets zit op de plek van mijn stembanden of iets mist, ik kan het niet goed uitleggen Ik ben verschillende keren terug geweest naar de kno arts.

Als ik je een advies mag geven, dan zou ik je laten verwijzen voor een second opinion, indien mogelijk niet alleen van een andere arts, maar van een heel ander ziekenhuis. Groetjes, Marensa Ilse, 16-04-2013De informatie die gegeven wordt is niet juist. Hyperthyreoïdie is een teveel aan schildklierhormoon. Hypothyreoïdie is een tekort aan schildklierhormoon.Je geeft aan dat de informatie niet klopt, waarna je twee tegenstellingen noemt die niet kloppen. Deze tegenstellingen staan niet zo in de tekst, dus het is geen 'quote' van wat er in de tekst staat, maar het is me niet helemaal duidelijk wat je er wel mee wilt zeggen.'Hyperthyreoïdie is een aandoening waarbij er een teveel aan schildklierhormoon in het bloed aanwezig is.

Schildklier Radioactief Jodium

Dit alles wordt afgedaan met stress, of de huisarts weet niet wat hij er mee moet. Ik gebruik ventolin en qvar voor allergie, maar dat slechts af en toe. Reactie infoteur, 15-04-2013Beste Ellen,dat is heel vervelend, dat je daar zo last van hebt! Het is erg jammer dat huisartsen 'onverklaarbare' klachten al snel afschuiven op stress of spanningen.

Hier is echt onderzoek voor nodig (calcium tekort schildklier). Je kunt aan je eigen huisarts vragen om een bloedonderzoek, waarbij tevens je schildklier wordt onderzocht en eventueel je glucose. Als je eigen huisarts hier niet akkoord mee gaat, dan kun je direct aangeven dat je hier echt op staat en dat je in dat geval een second opinion van een andere huisarts wilt

Voor sommige mensen is het lastig om tegen een huisarts in te gaan en te vragen om een second opinion, omdat het over kan komen alsof je de huisarts niet vertrouwd, maar het is dan goed te bedenken dat het wel om jouw gezondheid gaat - insulineresistentie. Huisartsen maken ook wel eens (beoordelings)foutjes

Ik heb aal een apparaat voor apneu omdat ik zo moe ben. Overdag dit helpt dus niet. Nu zie ik klachten in de lijst die ik heb zowel bij te snelle als te langzaam werkende schildklier. Mijn vraag is is het mogelijk dat je van beide last hebt dat je schildklier schommelt van te snel naar langzaam? Reactie infoteur, 12-03-2013Beste Freddy,schildklieraandoeningen komen veel voor.

Het is zo dat slaapapneu wordt veroorzaakt door de neurotransmitters en de schildklier heeft op zijn beurt weer veel invloed op de neurotransmitters, waardoor er dus een soort cirkel ontstaat. Het is dus goed mogelijk dat bij jou de schildklierproblemen en de slaapapneu samen gaan, waardoor de ene klacht een beetje wordt overschaduwd door de andere klacht.

Het is niet zo dat dit bijvoorbeeld elk uur zal wisselen - schildklier werkt te snel. Toch, schildklierproblemen (of aandoeningen) zijn er in alle soorten en maten, dus het is wel mogelijk dat je klachten terug vindt in zowel de lijst voor een te snel werkende schildklier als die voor de te traag werkende schildklier

Schildklier Pillen

Bij een algemeen onderzoek naar de schildklier wordt vaak alleen gekeken naar de TSH, maar in jouw geval zou ik specifiek verzoeken om een uitgebreid onderzoek waarin alle drie de waarden met betrekking tot de schildklier worden meegenomen. schildklier voeding kat. Aan de hand van deze resultaten kan worden vastgesteld of je daadwerkelijk ook schildklierproblemen hebt en wat de logische volgende stap op het gebied van behandeling isAls ik dit nu allemaal lees denk ik, hoe kan ik nog functioneren. Ik vind het vervelend dat ik zo'n scala van klachten opnoem, maar zou ik toch niet goed ingesteld zijn? Ik verneem het graag van u. Mv (hypofyse schildklier).gr. Jasmine Reactie infoteur, 07-03-2013Beste Jasmine,dat is inderdaad een behoorlijk rijtje klachten dat je even opnoemtDe internist kan natuurlijk vaststellen dat de waarden nu goed zijn, maar hij kan je onmogelijk wijs maken dat het 'normaal' is dat je met al deze klachten rond blijft lopen. Ik zou je aanraden om eens een nader onderzoek aan te vragen. Het kan namelijk zijn dat deze klachten afkomstig zijn van een ander lichamelijk probleem.

Dus, als ik je een advies mag geven, dan zou ik al je klachten eens duidelijk opschrijven en met dit lijstje naar je huisarts of direct naar de internist gaan. Het is niet vreemd om hier een verklaring voor te vragen (wat gebeurt er als je schildklier te traag werkt). Daar heb je gewoon recht op. Heel veel succes! Groetjes, Marensa Dominique, 03-03-2013Ik lees al die dingen bij een te trage schildklier en ik denk, zou ik daar ook last van kunnen hebben

Nou is het zo dat ik het thuis af reageer en op mijn werk niet. Kan ook zijn doordat ik niet lekker in mijn vel zit, probeer al heel lang om af te vallen, maar denk dan dat het me toch niet lukt en eet, snoep ik weer meer. Doordat ik me schaam voor mijn lichaam na de bevalling, kan ik ook niet aardig doen tegen de mensen waar ik van hou.

Het kan zijn dat er problemen met je schildklier zijn, waardoor je je wat minder goed voelt en vaak moe, maar eerlijk gezegd denk ik toch dat de problemen meer op psychisch vlak veroorzaakt worden. schildklier verwijderen. Als je lange tijd neerslachtige en/of depressieve gevoelens hebt (wat bij jou het geval is), dan horen daar vaak ook lusteloosheid en futloosheid bij

Lab Schildklier

Dit heeft er dan niet zo zeer mee te maken dat je lichamelijk echt moe bent, maar dat je je er gewoonweg niet toe kan zetten iets te ondernemen. Dit heeft dan eerder met futloosheid te maken dan met echte moeheid. Ik denk dus dat het bij jou echt om neerslachtigheid en depressie gaat, vooral ook omdat je me vertelt dat je niet lekker in je vel zit en niet blij bent met je lichaam (minderwaardigheidscomplex).

Nu ja, een beetje, zeg maar gerust helemaal. Je bent chagrijnig, kortaf, lusteloos, futloos, verdrietig, boos enz enz omdat je helemaal niet blij bent met hoe je er nu uit ziet, omdat jij vindt dat je te zwaar bent. Dus het feit dat je jezelf niet slank genoeg vindt, zorgt ervoor dat je je zo voelt.

Deze gevoelens zorgen ervoor dat je juist weer meer gaat snoepen en misschien zelfs meer aankomt, waardoor je je nog slechter gaat voelen en nog minder zin krijgt om er iets aan te doen, want 'het heeft allemaal toch geen zin' (schildklier uitpuilende ogen). Ik denk dat het hier een beetje op neer komt

Als je hier eens verder over wilt praten, dan mag je me altijd mailen op marensa@hotmail. nl. Misschien kan ik je verder helpen. Groetjes, Marensa Henk, 22-02-2013Ik heb 90% van de klachten die hierboven beschreven worden met een te traag werkende schildklier. Ik gebruik 300mg amiodaron. inspra en bumatinie plas tabletten.

Ben een ICD drager. Zou je mij kunnen adviseren. Reactie infoteur, 03-03-2013Beste Henk,ik begrijp helaas niet helemaal waar je precies advies over wilt. Als ik het zo lees, dan denk ik dat je me vraagt of het mogelijk is dat je een traag werkende schildklier hebt met alle medicijnen die je al gebruikt, maar het zou ook kunnen zijn dat je me vraagt hoe je de klachten kunt behandelen, juist omdat je al zoveel gebruikt en ICD drager bent.

In beide gevallen kan ik je wel het beste aanraden eens naar de huisarts te gaan. Ook als je 90% van de klachten hebt wil dit niet zeggen dat je ook daadwerkelijk te maken hebt met deze aandoening. Dit kan je het best laten testen via de huisarts, meestal via bloedonderzoek.

Acute Hartdood Door Te Snel Werkende Schildklier

Ik hoop dat ik je toch een beetje heb kunnen helpen. Groetjes, Marensa Ellen, 30-01-2013Hallo, ik heb een vraagje, ik heb al jaren een te langzaam werkende schildklier en slik hiervoor euthyrox. schildklier waar zit die. Nu ben ik met veel moeite aan het afvallen en is mijn instelling aan de hoge kant. Eigenlijk zou ik nog graag zo'n 10 kilo willen afvallen, maar ik ben bang dat ik dan te hoog ingesteld raak en dus moet gaan minderen met medicijnen, maar kom ik dan mijn afgevallen kilo's weer bij, omdat ik dan misschien weer laag ingesteld sta? Of moet ik gewoon proberen in de komende 3 maanden tot mijn volgende prik zo veel mogelijk af te vallen? Reactie infoteur, 31-01-2013Beste Ellen,afvallen is ontzettend lastig en nog moeilijker als je te maken hebt met een te traag werkende schildklier

Als dat niet zo is met het gewicht dat je nu hebt, dan moet je daar iets aan doen. Het beste is dan om langzaam en volledig zelf te gaan afvallen, dus niet met behulp van middeltjes of zogenaamd vetverbrandende pillen of iets dergelijks. leven zonder schildklier gevolgen. Gezond eten en goed bewegen zal zeker helpen om langzaam aan gewicht te verliezen

Bij katten komen zeer regelmatig en voor als gevolg van vechten met soortgenoten - slikproblemen schildklier. Deze verwondingen zien we vooral aan de kop, de basis van de staart, de voorpoten en in het gebied rond de achillespees. Minder vaak komen ook verwondingen aan bijvoorbeeld de flanken voor. Net als bij de hond worden vechtabcessen bij de kat door veel eigenaren enorm onderschat

Daarnaast kunnen door beten van katten via het speeksel andere infecties zoals Fe, LV en FIV worden overgebracht. De typische infectie van de kop en de staartbasis geeft in 1 tot 2 dagen een forse soms slappe zwelling waarbij de bacterie het bindweefsel (onderhuidse elastische weefsel) en spierweefsel aantast en oplost.

De kat wordt daarnaast vaak ziek. De zwelling op de plaats van het abces is veelal pijnlijk bij aanraking. De kat wordt wat stiller en krijgt minder eetlust. Een veel voorkomend ander probleem is dat de infectie zich vanuit het abces naar de nieren verspreidt. Na verloop van tijd barst het abces open en knapt de kat wat op.

Latest Posts

Thaise Massage Koksijde

Published Jun 17, 24
6 min read

Wansabai Thaise Massage

Published Jun 15, 24
7 min read

Thaise Massage Zwijndrecht

Published Jun 15, 24
8 min read