Blog 1 -

Cursus Huis Renoveren

Published Jun 18, 22
3 min read

Renovatiewerken gezocht?

Huis laten renoveren? Wilt u een woning verbouwen? Dan hebt u misschien een bouwvergunning nodig. En de nodige financiële middelen. Maar kent u de normen waaraan uw huis moet voldoen? Of weet u hoeveel btw u moet betalen op de facturen? En weet u ook welke premies u kunt krijgen?Renovatiewerken Oost-Vlaanderen gezocht? Dan zit je hier goed bij LD Works. Met de renovatie van uw woning krijgt u het huis van uw dromen!De laatste jaren zien we een duidelijke trend waarbij er meer gekozen wordt voor renovaties in plaats van nieuwbouw. Als u kiest voor LDWORKS kiest u voor een vakman met vele jaren ervaring in de sector. Algemene Renovatie, zoals totale Badkamerrenovatie, zolderinrichting plaatsen van dakraam, isolatie, wanden, maatkasten, parket, hangtoilet, ramen en deuren … Ook Schrijnwerken, Interieurinrichting, zwembadomkadering, aanleggen van Terras, plaatsen van tuinhuis, vloer- en muurbetegeling, glaswerken, glas Vervangen, glazen binnendeuren plaatsen, akoestische werken, … Renovatiewerken Oost-Vlaanderen via LD Works is de juiste keuze. Wij werken onder andere in: Aalst, Ninove, Zottegem, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Erpe-Mere, Lede, Sint-Lievens-Houtem, Oosterzele …

Wat is een renovatie eigenlijk?

Renovatie of renoveren (uit het Latijn: renovare = vernieuwen) is herstellen of wanneer nodig gedeeltelijk vernieuwen van een bestaand pand, waardoor het weer bruikbaar wordt naar de dan geldende maatstaven en normen. Wanneer een gebouw geheel wordt gesloopt en opnieuw wordt opgebouwd, wordt gesproken van herbouw of vervangende nieuwbouw. Renovatie is het uitvoeren van activiteiten om een gebouw te laten voldoen aan moderne eisen vanuit wet- en regelgeving of aan een moderne vraagstelling inzake het gebruik (de functionaliteit) van een gebouw. Bij renovatie kunnen karakteristieke eigenschappen gecombineerd worden met moderne vernieuwingen. Een renovatie wordt veelal uitgevoerd door een aannemer of bouwbedrijf.Voor renovatie heeft een beheerder/eigenaar de uitdrukkelijke toestemming nodig van de gebruikers van het gebouw/de gebouwen) en wel ten minste 70 % van de gebruikers). Daarnaast is het voor de beheerder/eigenaar mogelijk om na de renovatie de huur aan te passen. Dit om de investering terug te kunnen verdienen. Tijdens de renovatie kan een gebruiker/bewoner vaak niet in het pand blijven dat hij/zij huurt. Vanwege de overlast is de beheerder/eigenaar verplicht om de gebruikers/bewoners tegemoet te komen middels een "renovatievergoeding"

Een woning verbouwen

Voor u start met de verbouwing moet u weten wat haalbaar is. Wat wilt u veranderen aan uw huis? Wat is technisch mogelijk? Zijn er plannen van de huidige woning en het perceel? En hebt u voldoende budget? Voor info en advies over mogelijke kosten kunt u terecht bij een architect of bij uw bank:
 • kosten van een eventuele lening
 • ereloon van de architect
 • administratieve kosten (waarborg, …)
 • voorbereidende werken (stabiliteit, veiligheid, landmeter, …)
 • facturen (sloop, ruwbouw, schrijnwerk, bepleistering, isolatie, dakwerken, technieken, …) en btw-tarief (6% of 21%)
 • vernieuwing of vervanging van aansluitingen (water en riolering, elektriciteit, gas, kabel)
 • <

  Huis Renoveren Schaarbeek

  Het duurt slechts enkele tellen extra maar bespaart u de last van het achteraf aanvragen van een tweede beoordeling. 4 juni 2020Interview“Je moet een kader scheppen, waarbinnen je kunt laveren naar een ontwerp dat de klassieke oplossingen overstijgt (huis volledig renoveren kosten). Dat vergt tijd.”12 juni 2020Nieuws, Vlaanderen Circulair en OVAM lanceren een projectoproep om innovatieve projecten in circulair bouwen te ondersteunen.  Dit overzicht zorgt ervoor dat elke architect klaar is voor 2021. 26 januari 2021 - laatste update 11 februari 2021Interview, Door de coronacrisis kijken we op een andere manier naar mobiliteit en onze stedelijke omgeving (huis renoveren etterbeek). Maarten Van Acker, professor stedenbouw & architectuur aan de Universiteit Antwerpen, brengt in zijn onderzoek deze twee gescheiden werelden samen.

  10 februari 2021Nieuws, Uit de recentste onderwijsstatistieken blijkt dat vrouwen wel degelijk geïnteresseerd zijn in een bouwopleiding - Badkamer laten renoveren. Meer nog: hoe hoger het studieniveau, hoe groter het aandeel van vrouwelijke leerlingen of studenten. Vloerbetegeling Oost-Vlaanderen. huis renoveren genk. 1 maart 2021Nieuws, De federale regering wil de fiscus, de sociale inspectie en het gerecht nauwer laten samenwerken.  De sterk gestegen hout- en isolatieprijzen komen dan ook hard aan voor de sector - stappenplan huis renoveren. 7 juni 2021 - laatste update 8 juni 2021Architectuur, Aan de rand van een atletiekpiste in Tienen staat een rij woningen – de middelste nog in opbouw. huis renoveren aalst. Op de kop, uitkijkend over het park, heeft Peter Van Impe van AST77 architecten zijn eigen woning opgetrokken.

  Vorig jaar vierde het multidisciplinair bureau namelijk zijn veertigste verjaardag, werd een belangrijk raamcontract voor Defensie binnengehaald en trad Nele De Smet aan als nieuwe CEO - huis zelf renoveren.14 juni 2021Nieuws, Na de instorting van een school in aanbouw in Antwerpen overheerst de vraag: hoe kon dat gebeuren? De kans is groot dat de ogen in de richting van de architect zullen draaien, zegt Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) deze week in Humo (huis renoveren kosten).

  Badkamer Laten Renoveren  WTCB en Vlaamse Confederatie Bouw. Stel uw kandidatuur vóór 30/09. 21 september 2021Nieuws, Als architect ben je vaak onderweg voor werfinspecties, vergaderingen en klantenbezoeken. Taken die flink wat uren in beslag nemen. Daarom hebben we samen met onze partner Archi, Snapper een lijst samengesteld met handige en tijdbesparende apps voor architecten - Zolderinrichting Oost-Vlaanderen.

  6 oktober 2021Architectuur, Een stille wenk naar Emiel Claus, of een ode aan het werk van de luministen. Zo staat het Leietheater veelvuldig op het wereldwijde web omschreven - te renoveren huis te koop hasselt. En inderdaad, met zijn schil van geglazuurde witte baksteen creëert het gebouw een zacht licht- en kleurenspel dat aansluiting vindt bij de werken die in het naastgelegen museum Mudel tentoongesteld worden.

  16 december 2021Nieuws4,5% van de werknemers uit de bouwsector is momenteel geveld door het Omikronvirus (huis renoveren prijs). 9 op de 10 bouwbedrijven hebben moeite om werken tijdig op te leveren. huis renoveren in spanje. 28 januari 2022Nieuws, Schrijf je nu in en denk tijdens een zevental sessies mee over de toekomst van ons wettelijk kader!2 februari 2022 - laatste update 3 februari 2022belangenbehartiging, Vooral rond de opsplitsing tussen enerzijds “lokalen onderwijs/diensten” en anderzijds “lokalen lichamelijke opvoeding” waar dezelfde financiële norm van toepassing is, stellen veel architecten zich vragen (huis renoveren tienen).  Hoewel de renovatie- en restauratiewerken aan het modernistische monument van Henry van de Velde na negen jaar nog niet volledig afgerond zijn, werd de 64 meter hoge Boekentoren in september 2021 officieel voor het publiek geopend (Akoestische werken Oost-Vlaanderen). 7 maart 2022 - laatste update 14 maart 2022Interview, Fijngevoelige renovaties van statige panden uit de vroege twintigste eeuw, strakke nieuwbouwwoningen, industrieel ogende gemeenschapsvoorzieningen en stoutmoedige of net heel bescheiden winkel- en horecapanden.

  Renovatie = nieuwbouw

  Als u een hypothecaire lening voor uw woning afsluit, kunt u zich met de verzekering gewaarborgd wonen kosteloos verzekeren tegen inkomensverlies door plotse werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Koop je vandaag een bestaande woning? Weet dat deze ten laatste tegen 2050 een even goede energiescore moet halen als een nieuwbouwwoning in 2015. Dat betekent een E-peil van 60 (of een verbruik van 100 kilowattuur per vierkante meter). De uitdaging is enorm. Hoe sneller je jouw woning aanpakt, hoe meer euro’s je wint. De beste aanpak hiervoor is een totaalaanpak, maar dat is niet altijd praktisch of financieel haalbaar. Velen kiezen daarom voor een stapsgewijze renovatie. Hoe vermijd je onnodige kosten en onlogische beslissingen? Wouter Hilderson van onderzoeksinstelling Pixii deelt zijn beste tips en ervaringen. Twee op de drie woningen in Vlaanderen (zo’n 1,6 miljoen volgens de FOD Economie) zijn gebouwd voor 1981 en vragen dus heel wat ingrepen richting 2050. Maar ook woningen van amper vijf jaar oud voldoen straks niet meer. “Tegen 2050 moeten we ongeveer 2,2 miljoen woningen aanpakken. Dat zijn bijna 70.000 woningen per jaar. Als je weet dat een groot deel waarschijnlijk renoveert over vele jaren, dan is de opdracht gigantisch.” Het grootste obstakel? “Heel weinig mensen hebben weet van deze eisen. Terwijl zij nu al de juiste keuzes moeten maken om het maximum uit hun investeringen te halen”, waarschuwt Hilderson. Hij helpt je alvast op de juiste weg met volgende tips.

Navigation

Home

Latest Posts

Switch Fitness

Published Dec 05, 22
6 min read

Multi Station Fitness

Published Dec 05, 22
6 min read

Personal Training Vught

Published Dec 05, 22
6 min read