Blog 1 -

Cable Machine Home Gym

Published Sep 26, 22
10 min read

Praticable Gym

En hygiënisch. Als je namelijk weet van jezelf dat je veel zweet, sluit een mat die zweet goed absorbeert of een combinatie van een yoga mat met een yoga handdoek het beste aan. Je kunt de yoga mat uitkiezen die jij wilt! Als je veel staande oefeningen doet is het belangrijk dat je veel stabiliteit, grip en contact met de grond houdt.

Een dikkere yoga mat geeft je warmte en comfort waarbij je zo min mogelijk last hebt van beknellingen tijdens het oefenen. Het voordeel van dunnere yoga matten is dat je meer stabiliteit hebt. Een eigen yoga mat hebben is niet alleen hygiënisch en comfortabel, maar is ook super handig (dit dier doet aan gym). Heb je twee dagen geleden yoga oefeningen in de studio gedaan, maar wil je ze nu thuis oefenen? Dat kan, want met een eigen yoga mat heb je die altijd in huis! De ene vorm van yoga is de andere niet.

Als tip willen we je meegeven om een mat te kiezen die bij jou past en aansluit bij de vorm van yoga die jij beoefent. Denk daarbij maar eens aan de volgende uitspraak “geen mat is te goed voor een beginner en geen enkele mat is goed genoeg voor een yoga leraar”.

Toch is de dikte afhankelijk van welke stijl yoga je beoefend. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen een dunne en een dikke mat? Dunne yoga mat, Een dunne mat heeft over het algemeen weinig demping. Een dunne yoga mat heeft meestal een dikte tussen de 2,5 mm en 4 mm.

De dunne yoga matten zijn gemakkelijk om mee te nemen, omdat ze erg weinig wegen. dit dier doet aan gym. Zo kun je in de studio toch je eigen mat gebruiken! Dunne matten worden vaak aangeschaft door beginnende yogi’s. Dikke yoga mat, Een dikke mat biedt meer comfort zoals stabiliteit en demping. Een dikke yoga mat heeft meestal een dikte tussen de 4,5 mm en 8 mm.

Sac De Gym Kipling

Een dikke mat biedt ook extra ondersteuning van gewrichten, zodat je bij bijvoorbeeld knie oefeningen geen last hebt van een harde ondergrond. Doordat de mat zwaar is heb je geen last van opkrullende hoeken. Aan de andere kant is het lastiger om de mat op te rollen en is deze moeilijker mee te nemen, omdat het behoorlijk weegt.

Standaard yoga matten hebben een lengte tussen de 1,72 en 1,85 meter. Deze lengte is over het algemeen lang genoeg en biedt voldoende ruimte aan mensen met een gemiddelde lengte. Als je heel lang bent, kun je overwegen een langere yoga mat te kopen. De breedte van een yoga mat varieert van 0,55 tot 0,80 meter.

Je kunt dus het beste kiezen voor een yoga mat die een paar centimeter langer en breder is, dan dat je net niet op de mat past. Bij het kiezen van een yoga mat is de lengte en breedte belangrijk - dit dier doet aan gym. Dit kan je testen door:Als je languit op de grond gaat liggen, laat je dan door iemand anders opmeten.

De uitkomst is een goed uitgangspunt voor het bepalen van de juiste lengte en breedte van je yoga mat (dit dier doet aan gym). Voor de volledigheid hebben we de afmetingen hieronder weergegeven: standaard mat: 180 x 60 cm bredere mat met meer ruimte: 180 x 66 cm extra brede mat: 180 x 80 cm extra lange mat: 200 x 60 cm zowel de lengte als breedte zijn extra ruim, waardoor je meer ruimte hebt: 215 x 66 cm Yoga matten worden van verschillende materialen gemaakt.

Hieronder hebben we de meestgebruikte voor je op een rijtje gezet. Yoga mat van PVCMatten die gemaakt zijn van PVC, zijn duurzaam en hebben een geschatte levensduur van langer dan 10 jaar. Ze hebben een goede antislip en zijn gemakkelijk schoon te maken met water en vetvrije zeep. Yoga matten die gemaakt zijn van PVC, zijn geschikt voor alle yogastijlen.

Body Gym Kluisbergen

Je rolt de matten eenvoudig op en de mat scheurt niet. Mat van TPETPE is een combinatie van rubber en kunststof. dit dier doet aan gym. Het materiaal is vrij van schadelijke stoffen en is 100% afbreekbaar, wat een mat ecologisch verantwoord maakt. Het materiaal is erg licht, waardoor een mat die gemaakt is van TPE gemakkelijk mee kan worden genomen (Edelstenen).

De matten gemaakt van TPE hebben een goede antislip. Mat van rubber, Matten gemaakt van rubber zijn zeer sterk: ze kunnen zware belasting aan, behoren tot de beste yoga matten en zijn geschikt voor zeer intensief gebruik. De matten zijn vaak duurder dan PVC en TPE matten. Rubber is van nature stroever dan PVC en de matten zijn iets zwaarder waardoor de hoeken niet opkrullen. dit dier doet aan gym.

Matten van rubber hebben een geschatte levensduur van ongeveer 5 jaar. Rubber matten zijn voornamelijk geschikt voor Hatha yoga, Iyengar yoga, Ashtanga yoga en Power yoga. Schoonmaken van rubber matten gaat gemakkelijk met water en azijn. Dat een mat is voorzien van antislip is een essentieel onderdeel. Zo voorkom je dat je uitglijdt tijdens oefeningen en asana’s (dit dier doet aan gym).

Niet onbelangrijk is het doel te bepalen van je yoga mat. Wil je de mat voornamelijk thuis gebruiken op één plek? Of wil je de mat ook meenemen naar de studio? Als je de mat mee wil nemen naar de studio, is het belangrijk om naar de dikte en het gewicht te kijken, zodat je niet al helemaal bezweet bij de yoga les aankomt en dan nog eens moet beginnen! Verschillen zitten ‘m in een opvouwbare of een oprolbare mat.

Maar een mat die je op kan rollen kan je misschien door middel van mat binders weer gemakkelijker vervoeren in je sporttas. Kleuren spelen een belangrijke rol binnen yoga (dit dier doet aan gym). Maar dit blijft een puntje van smaak, en, over smaak valt niet te twisten. Ben je erover uit welke mat het beste bij jou past? Bekijk hier onze collectie yoga matten! Kom je er niet uit? Of ben je een studio en wil je meerdere matten tegelijkertijd afnemen? Neem gerust contact met ons op en wij vertellen wat we ook voor jou als zakelijke klant kunnen betekenen.

World Gym Morlanwelz

Op zoek naar de Steeds meer mensen ontdekken de gezondheidsvoordelen van yoga - dit dier doet aan gym. Geen wonder dat men dan ook op zoek is naar een goede yogamat of zelfs naar een nieuwe yogamat. Yogamatten worden dan ook van verschillende materialen en in verschillende maten gemaakt. Maar welke past nu het beste bij jou? Om je hierbij te helpen ontdek je in deze koopgids de beste yogamatten van dit moment, kom je meer te weten waarop je moet letten bij aanschaf en geef ik je enkele tips hoe je het beste een yoga mat moet schoonmaken.

Inhoudsopgave Of je nu als beginner of als gevorderde yoga beoefent, je hebt ten alle tijden een goede yoga mat nodig. Ik raad je dan ook aan om in een goede yogamat te investeren en niet te kiezen voor een goedkope. Om je hierbij te helpen en om je keuze een stuk eenvoudiger te maken ontdek je hieronder de top 5 van de beste yogamatten.

Heb je nog vragen, laat dan onderaan het artikel een reactie achter. De nummer 1 in de lijst beste yogamat is de Manduka Pro. De mat is gemaakt van duurzaam PVC, slijt niet en is daarom dan ook geschikt voor intensief gebruik. De mat is 100% latexvrij, heeft een zeer goede grip en voelt niet kleverig aan.

6 mm dik. Hierdoor biedt de dikke mat een zeer goede ondersteuning van je ellebogen, rug, heupen en knieën. Daarnaast kent de yogamat Manduka Pro een levenslange garantie. De Manduka yoga mat is met een lengte van 180 centimeter behoorlijk lang. Mocht je langer willen dan is er ook nog een extra lange 216 centimeter variant aanwezig.

De mat is te gebruiken op verschillende ondergronden zoals tapijt, hout tot zelfs stenen waardoor de mat dan ook geschikt is voor buiten. De Manduka Pro is extra dik en geschikt voor alle yogastijlen waaronder Hot yoga en Vinyasa flow. De Liforme is een yogamat met een schokwerkende demping. Maar biedt tegelijkertijd een sterke en stabiele ondergrond voor al je yoga oefeningen.

Ecap Brain Gym

De mat absorbeert water en droogt snel waardoor de yoga mat snel zijn grip terugkrijgt. De Liforme yoga mat is 185 cm lang, 68 cm breed en iets meer dan 4 mm dik. Ook het schoonmaken van deze mat is heel eenvoudig en wordt geleverd met een handige draagtas. De yogamat is net wat langer en breder.De mat wordt geleverd met een handige draagtas met verstelbare riem. Met een gewicht van maar 2 (dit dier doet aan gym). 5 kg is deze dan ook makkelijk mee te nemen. De markeringen zijn in de mat gegraveerd en niet geprint, waardoor deze markeringen dan ook niet slijten of vervagen. De mat is extra dik en geschikt voor alle vormen van yoga en dus ook voor hot yoga De nummer 3 in de lijst beste yogamat is het yogamatje van Love generation.

De mat heeft een goede grip, is 6 mm dik en is te koop in maar liefst 11 verschillende kleuren. De mat van Love generation 183 centimeter lang, 61 centimeter breed en heeft een dikte van 6 millimeter. Deze dikke yogamat is dan ook aan te raden voor oudere mensen of voor mensen die gewrichtsproblemen hebben - dit dier doet aan gym.

Mocht je extra grip willen hebben, dan kun je op deze mat ook nog een handdoek op leggen. De yogamat is licht in gewicht (2kg) en is daardoor dan ook makkelijk mee te nemen. Je kunt de mat op verschillende manieren uitwassen, waardoor deze altijd lekker schoon eruit ziet en ruikt.

Het yogamatje is geschikt voor alle soorten yoga voor zowel actief als relaxte stijlen. De Ecoyogi Pro heeft een glad oppervlakte structuur dat zacht aanvoelt en tegelijkertijd een stevige grip heeft, ook wanneer je zweet. De gehele mat is gemaakt van natuurrubber en heeft een toplaag dat snel vocht opneemt en weer snel verdampt.

Virtual Gym Rat

5 millimeter. Dankzij het materiaal heeft de mat een zeer goede grip waardoor jij of de mat niet wegglijden tijdens de yogaoefeningen. De yogamat is niet alleen voor Hot yoga geschikt, maar ook voor Vinyasa, flow, iyengar, en Bikram yoga. Door de kwaliteit van de mat is deze te gebruiken voor zowel thuis als voor professioneel gebruik.

De Liforme Travel is de dunnere variant van de normale Liforme. Net zoals de normale variant is deze ook gemaakt van natuurrubber, absorbeert het vocht en droog de mat snel De Liforme Travel is 180 centimeter lang, 66 centimeter breed, slechts 2 millimeter dik en weegt daarom dan ook maar 1.

Perfect om mee te nemen op vakantie of wanneer je vaak onderweg bent - dit dier doet aan gym. Ook deze mat wordt geleverd met een handige bijpassende en waterdichte tas met een verstelbare draagband. Zeer licht in gewicht waardoor je de mat overal mee naartoe kan nemen (zelfs op vakantie)Ook bij de travel variant zijn de markeringen in de mat gegraveerd waardoor ze niet slijten.

Zoals je in de lijst beste yogamat heb kunnen zijn er diverse yogamatten te koop (Home gym). Wil je een yogamat kopen dan doe je er goed aan om alle ins en outs te leren kennen. Om je hierbij te helpen kom je hieronder meer te weten waarom het belangrijk is om een goede yogamat te kopen, hoe je een yogamat het beste kunt schoonmaken, waarom de dikte belangrijk is en meer.

De mat dempt het gewicht van je lichaam en beschermt op deze manier je rug, heupen, knieën en ellebogen - dit dier doet aan gym. Daarnaast zorgt een yoga mat er ook dat je makkelijker je evenwicht kunt bewaren zonder dat je valt of uitglijd. Een yogamat hoeft niet per se voor yoga gebruikt te worden.

Gym Barre Asymétrique

Wil je een matje dat makkelijk is mee te nemen kies dan niet voor een dikkere mat, maar voor een opvouwbare mat of een speciale travelmat. Deze zijn dan wel een stuk dunner. Matten met een bedrukt ontwerp of met een logo laten eenvoudig weten wat de bovenkant is van een yogamat.

Navigation

Home

Latest Posts

Keuring Mobilhome

Published Mar 06, 23
3 min read

Auto Verkopen Voor Export Documenten

Published Feb 28, 23
10 min read

Mobilhome Port Manech

Published Feb 27, 23
2 min read